Privacybeleid

Welke persoonsgegevens verzamelen we en waarvoor gebruiken deze? [ laatst gewijzigd per 21 september 2022]
 

Het grootste deel van onze website kan worden gebruik zonder dat je persoonsgegevens hoeft te verstrekken. Voor bepaalde services of activiteiten moet je wel persoonlijke gegevens aan ons verstrekken zodat wij je de gevraagde service of producten kunnen leveren of dat je aan bepaalde acties of activiteiten deel kunt nemen. Naast informatie die je ons verstrekt verzamelen we ook bepaalde informatie wanneer je onze website bezoekt (zie hiervoor onze cookiepolicy).
 

Als je contact met ons opneemt

Als je onze website bezoekt en een vraag of andere opmerking hebt, kunt je ons contactformulier indienen. Je wordt gevraagd om je naam en e-mailadres en uiteraard om informatie over het verzoek te verstrekken. We zullen deze informatie gebruiken om je vraag te beantwoorden. We registreren je verzoeken, vragen en onze antwoorden om het verzoek af te handelen. De gegevens verwijderen we jaarlijks, zodat deze gegevens maximaal 2 jaren worden bewaard. Indien het een klacht met betrekking tot ons product betreft bewaren we deze gegevens maximaal 5 jaren.

Brouwerijbezoek
Indien je een aanvraag voor een brouwerijbezoek hebt ingediend dan vragen wij je om je naam, geboortedatum, geslacht, e-mailadres, telefoonnummer, adresgegevens en een eventuele groepsnaam of bedrijfsnaam. We hebben deze gegevens nodig om de brouwerijtour voor je te verzorgen. Deze gegevens bewaren wij maximaal 5 jaren. Ook omdat je mogelijk vaker een brouwerijtour wil volgen. Wil je dat we het eerder verwijderen laat het ons dan weten via een e-mail op mkt@grolsch.nl.   

Aankoop van een product in onze webshop
Indien je een product aanschaft via onze website hebben we ook informatie van je nodig, zoals je naam en achternaam en eventueel je bedrijfsnaam. Omdat we ons richten op meerderjarigen en het soms ook verplicht is om te controleren of je meerderjarig bent, hebben we ook je geboortedatum nodig. Ook hebben we je e-mailadres en je telefoonnummer nodig om contact met je op te kunnen nemen. Deze gegevens bewaren we voor een periode van maximaal 2 jaar. Ordergegevens en gegevens met betrekking tot de betalingstransactie bewaren we op grond van de wet voor een minimale periode van 7 jaar.

Nieuwsbrief
Alleen als je je aanmeldt voor een van onze nieuwsbrieven (toestemming geeft), sturen we deze aan je toe. Hiervoor slaan we je e-mailadres op en je geboortedatum. We zullen je persoonlijke gegevens voor dit doel verwijderen wanneer je je afmeldt voor onze nieuwsbrief. Let wel op dat je mogelijk ook toestemming hebt gegeven voor de nieuwsbrief van een ander biermerk/variant van ons. Deze ontvang je dan nog wel, tenzij je je daar ook voor afmeldt.  Je kunt je echter altijd afmelden/toestemming intrekken voor alle marketingcommunicatie, stuur hiervoor een e-mail dan naar mkt@grolsch.nl.
 

Social media


Je kunt op onze website ook gebruik maken van de mogelijkheid om informatie te delen via social media, zoals Facebook en Instagram. Dit betekent dat je informatie dan met deze derden wordt gedeeld en zichtbaar is voor bezoekers van jouw persoonlijke pagina. Wil je meer informatie bekijk dan de privacy policy van de betreffende partij.



Rechten (inzage, correctie, verzet, klachten)


Je hebt recht op inzage, verbetering en om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door ons. Dat betekent dat je kunt opvragen welke persoonsgegevens we van jou hebben en waarvoor we die gebruiken. Het makkelijkst is dat je hiervoor met ons contact opneemt via mkt@grolsch.nl en daar je vraag aan ons stelt.

Ook kun je eventuele klachten indienen bij ons via mkt@grolsch.nl. Deze proberen we natuurlijk zo snel en goed mogelijk op te lossen. Mocht je niet tevreden zijn met onze oplossing, dan kun je ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens of een beroep doen op de lokale rechter.Voordat we een verzoek kunnen behandelen, kan het zijn dat we meer informatie nodig hebben om je identiteit vast te stellen. Hier zullen we je dan om vragen.

 

Contact/ Meer info


Als je verdere vragen hebt kun je eenvoudig contact met ons opnemen via mkt@grolsch.nl of ons tijdens kantooruren bellen op ons gratis telefoonnummer 0800 7770888.
Voor meer en uitgebreidere info, bekijk onze volledige privacy policy.

Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol.
overAlcohol